vrijheid klinkt heerlijk!

Vanmiddag ben je vrij, hoe mooi klinkt dat in onze oren. Helemaal vrij zijn van alles, hoe vaak wensen we dat niet. Ruimte om jezelf te ontplooien, doen wat je wilt, geen verantwoording afleggen.

Vrijheid ligt dieper, is voor mij keuzes maken, beslissen. Zoals Paulo Coehlo zegt ”vrijheid is het vermogen keuzes te maken en je aan datgene te binden wat het beste voor je is”. De volgende vraag komt op; Hoe weet je wat het beste voor je is? Vrijheid te nemen is niet altijd vanzelf sprekend. Hoe gemakkelijk is het toch achter anderen aan te lopen, niet zelf alles uit te zoeken. Vandaag de dag worden we overspoeld met informatie. Er is afleiding genoeg. Waar ligt dan jouw vrijheid? Hoe weet je wat goed voor je is? Belangrijk is, je verbinden met de waarden die jezelf kiest. Waar wijst de naald van jouw kompas naartoe?

Bepalen waar je naartoe gaat en hoe je daar wilt komen, dat is je vrijheid. Het moeilijkste aan vrijheid is haar te nemen. Hoe vaak gaat een dag voorbij waar we eigenlijk vrij hadden en s’avonds denken wat heb ik nu gedaan? Bewust kiesen om niets te doen is heerlijk en ontspannend, de dag voorbij laten gaan zonder te kiesen is een ander verhaal. Besluiten op vertrouwen, vertrouwen in jezelf, naar je buikgevoel luisteren dat je helpt om het beste voor je te vinden. Vertrouwen ook in de mensen die dicht bij je staan en het beste voor je willen. Zo bouw je je vrijheid op.
Mis je dat op het moment kan je het weer leren. Ga in kleine stappen ervaren en voelen hoe het is je vrijheid zelf in de hand te nemen. Het is zo belangrijk dat mensen vanuit een gezonde eigenwaarde en ethiek in de wereld staan. Als mens leven we met grenzen, onze vrijheid ligt binnen deze grenzen. Misschien betekent dat voor jou eens buiten je lijntjes te gaan, durven kiezen, veranderen, je kompas zetten.
Ik wens je dat je deze vrijheid kan voelen en opnemen. Zelf ervaar ik op het moment heel veel vrijheid tijdens vrij kalligraferen. Heb je zin dit een keer te beleven nodig ik je uit voor een kalligrafisch schrijfcafé.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.