En nu in actie komen!

Een tijd geleden ging ik naar een introductie in handboogschieten. Ik kreeg een boog, het werd me verteld hoe ik hem vast moest houden, hoe de pijl er in te zetten, te spannen en los te laten. Staan, focussen, optrekken en loslaten. Alles in een beweging. Ik merk als ik te lang met het focussen en optrekken bezig ben kan ik aan het einde niet meer in flow loslaten. Is het zoals in het leven? Een idee ontstaat, je gaat ze poetsen en vormen en nog eens en nog eens, hoe zit het dan met de actie?

Een idee ontstaat, een beeld wordt gecreëeerd, de actie kan volgen. Makkelijk toch? Wat is de juiste tijd om een idee te lanceren, te zeggen wat je denkt of voelt, een actie te doen en te kijken wat er als reactie komt? Te lang bezig met het beeld te vormen is onhandig, net zo als meteen met het idee te gaan strooien. Alles wat je deelt kan groeien, wat je achterhoudt verschrompelt. Een idee naar buiten brengen kan erg spannend zijn. Hoe komt het over, wat krijg ik voor reacties? En toch: als we de dingen die we verzinnen en waar we voor staan niet naar buiten brengen, kunnen ze niet groeien.

Niet te lang bij het ene blijven hangen, doorgaan en doen. Door te doen kunnen leren. Je kunt je ideeën delen met mij en ik help je in actie te komen. Je krijgt door een goede samenklank meer zelfvertrouwen en we gáán ervoor!

Ik ben benieuwd naar de reactie en ik geef graag 3 sessies cadeau voor de eerste reactie. Kom jij in actie?