Herfst

De klok is teruggedraaid in wintertijd. We hebben een uur erbij gekregen, waarschijnlijk vele van ons slapend. Het is toch bijzonder dat we zo kunnen omgaan met onze tijd, hier een uur erbij, daar een uur eraf. Sowieso, het beleven van tijd is een sprookje voor zich. Een keer duurt een uur heel lang, een keer is ze zo voorbij. Het is hoe wij het beleven, ervaren.

Nu terug naar de wintertijd. Buiten zijn de laatste bladeren goud, rood en bruin gekleurd. Het geluid van de bladeren in het bos als je doorheen loopt, schitterend, ik houd ervan. De kou en de wind en regen, alles laat ons ervaren dat de winter komt. En dan naar huis, lekker zitten met een kop thee of koffie en ….. ? 

Ja wat doe je dan als het snel donker wordt buiten. Misschien heb je een creatieve hobby of je neemt een boek en leest of kookt gezellig met anderen mensen samen. Wat denk je over schrijven? Wat heb je alles beleeft dit jaar, waar wordt je vrolijk van of waarover maak je je zorgen. Schrijven helpt je gebeurtenissen te verwerken, nog eens intensief te beleven en loslaten. Met de hand schrijven met een pen is in de huidige tijd niet verkeerd. We schrijven steeds minder van hand. Juist het schrijven met de hand bevordert connecties in je hersenen en helpt je creativiteit. 

Neem een stift die goed in je hand ligt, waar je graag mee schrijft, een schrift of papier welke je thuis hebt liggen en begin met schrijven. Kom je een woord tegen wat je bijzonder aanspreekt, haal het eruit of kleur het. Dit bewaar je voor later. Met dit woord kan je aan de slag om het speciaal uit te werken. Grote of kleine letters, dik of dun, gekleurd, er zijn vele mogelijkheden. 

Kom je in je eentje niet op ideeën dan is misschien een kalligrafisch schrijfcafé iets voor jou. In een kleine groep kan je leren hoe je woorden omwandelt in beelden en zo een mooi woordschilderij maakt. Kalligrafische schrijfcafé’s geef ik nog 2 in Deventer dit jaar.

Kijk op de agenda voor de data’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.