kalligrafisch schrijfcafé’s

Houd je van schrijven, wil je jouw letters mooi in beeld brengen? Het schrijven met een pen, zoals de monniken vroeger, brengt je tot rust en creëert verbinding tussen je hand, je hart en je hoofd. Je raakt een diepere laag in je aan. 

Je leert creatief omgaan met de pilot parallel pen. Een pen die makkelijk is te gebruiken, waar de inkt al inzit en die je overal mee kan nemen. Tijdens vakantie, op reis of in een stiltemoment. Het schrijven brengt je verder.

Je kan aan een boekenlegger, kaart of kunstwerk werken. Materiaal is er ter plekke.

Data in Deventer:

April: Donderdag 13 en zaterdag 22 van 10.30 – 12.30
Kosten: € 22,50 per workshop € 42,50 voor 2 keer

Workshop online

“Papier is geduldiger dan mensen.” Anne Frank

Denk je af en toe “hoe kan ik me kort en krachtig ontspannen in mijn hele planning van de dag”? Ga je nu diep adem halen, glimlachen en voel je de verademing?

Gun je tijd. Een eiland waar je speelt met pen en papier. Rust en ruimte genieten, je creativiteit een boost geven en leren hoe je in je dagelijks leven dit eiland kan herhalen.

Locatie: online in zoom

Kosten: € 35,-

Diverse cursussen

Iedere cursuss is weer een uitdaging om iets te creeren en zelf aan de slag te gaan. Durf je het aan? Duik in je creativiteit schrijf. Geef letters en vormen kalligrafisch een beeld.

kalligrafische impressionen
kalligrafie Veronika SimonettDeventer

Stap binnen laat alles gaan voor dit moment

Liever een privéles of les in een klein groepje? Neem dan gerust contact met me op.

cursisten vertellen:


mijn begin met schrijven

“Seit einiger Zeit mache ich Täglich Schreibübungen. Aufwärm-übung,  Buchstaben und anschließend  einen Satz oder Affirmation.
Dieses Schreiben hat überraschende Folgen. Ich werde ruhig und entspannt. 
Ich erlebe eine intensive Verbindung mit dem Inhalt des Satzes, er verankert sich in mir.

Ruhe und Zuversicht entstehen. Und obendrein mach es mir unheimlichen Spaß.  
Danke Veronika für deine Anleitung :-)”

CARLA T.

altijd al heb ik schrijven – het vloeiend neerzetten van letters – een leuke bezigheid gevonden.

Maar altijd was ik op doelmatigheid gericht. Toen ik er tijd voor kreeg, ben ik mij in kalligrafie gaan verdiepen en wilde dat heel graag leren. Het kostte mij moeite een docent(e) te vinden, maar ineens las ik in een regionaal blad de aankondiging van een workshop kalligrafie van Veronika Simonett, ergens in een café in Deventer en heel betaalbaar. 

En zo is het leren kalligraferen voor mij begonnen. Diverse workshops heb ik nu met veel plezier gevolgd bij Veronika Simonett. Veronika is een vrouw met verschillende artistieke gaven en dat merk je ook aan haar kalligrafielessen. Behalve gastvrij, vriendelijk en gericht op jouw vaardigheden en wensen, is zij geduldig genoeg om met zoveel mogelijk fantasie jouw hand, vingers en pen iets origineels op papier te laten zetten.

RIA K.

Delen op social media? Heel graag, hartelijk bedankt en tot ziens